Kas ikvienam jāzina par galdautiem?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Lai gan no pirmā acu uzmetiena galdauts var šķist bezgalīgi niecīga detaļa, kurai nav lielas ietekmes uz kopējo telpas izskatu, tā noteikti nav taisnība. Pareizi izvēlēts galda tekstils var pārveidot telpu vai pat uzlabot visu ēdināšanas pieredzi. Tāpēc, ja vēlaties iegādāties kvalitatīvu galdautu, šis raksts ir domāts tieši jums. Tas sniegs jums svarīgākos aspektus par to, kas ikvienam būtu jāzina par šādiem mājas tekstilizstrādājumiem. Tas viss atvieglos izvēles procesu un palīdzēs jums pieņemt vislabāko lēmumu.

Galdauta materiāls

Vispirms jums vajadzētu zināt, ka galdautus var izgatavot no visdažādākajiem materiāliem. Lai palīdzētu jums saprast, kādu no tiem iegādāties, iesakām iepazīties ar galvenajiem veidiem un katra no tiem īpašībām:

  • Kokvilnas galdauti. Šo materiālu ir ļoti viegli kopt, to var mazgāt veļasmašīnā, tas ir izturīgs un tam ir labs cenas un vērtības attiecību. Kokvilnas galdauti ir vieni no populārākajiem galdautiem, un tie var būt visdažādāko krāsu un rakstu.
  • Satīna galdauti. Tie ir grezni galdauti, kas jebkurai ēdamistabai piešķir eleganci. Ja meklējat augstas kvalitātes mājas tekstilizstrādājumus ar izteiksmīgu dizainu un estētisku galda klājumu, satīna galdauti ir ideāla izvēle.
  • Poliestera galdauti. Lai gan poliesters ir sintētisks materiāls, no tā izgatavotajiem galdautiem ir izcila izturība, viegla kopšana un patīkama sajūta. No šī auduma izgatavotie mājas tekstilizstrādājumi praktiski nemežojas un ilgi nezaudē savu sākotnējo izskatu.
  • Lina galdauti. Nav noslēpums, ka lins vienmēr ir bijis novērtēts materiāls ar savu dabīgumu un papildu mājīgumu, ko tas piešķir jebkurai telpai. Mūsdienās ir pieejami mūsdienīgi lina galdauti, kas būs stilīgs akcents mājās, restorānā vai pasākumu telpās.
  • Impregnēti galdauti. Tie ir galda tekstilizstrādājumi, kas ir izturīgi pret traipiem. Tāpēc, ja vēlaties pasargāt sevi no vīna vai kafijas noplūdēm vakariņu laikā, pievērsiet uzmanību šiem galdautiem.

Galdauta dizains

Lai gala rezultāts būtu skaists un acīm tīkams, ir jāapsver, kāds galdauta dizains vislabāk iederēsies jūsu telpā. Tam ir jāpieder pie telpas interjera, dominējošā stila, krāsām vai pasākuma tēmas. Piemēram, ja meklējat Ziemassvētku galdautu, kas izskatās svinīgi un papildina svētku noskaņu, izvēlieties bagātīgi iekrāsotu mājas tekstilu, piemēram, bordo, tumši zaļu vai zilu. Savukārt restorāniem labākie galdauti būs tādi, kas izskatās grezni un papildina telpas kopējo estētiku. Populārākā izvēle ir balts galdauts, jo tā ir neitrāla krāsa, kas iederas jebkurā interjerā. Tomēr neaizmirstiet padomāt par vajadzīgo galdautu formu. Protams, apaļam galdam paredzēti galdauti nederēs kvadrātveida galdam un otrādi.

Uzturēšana

Kā jau, iespējams, esat sapratuši, katra galdauta uzturēšana atšķiras atkarībā no materiāla, no kura tas ir izgatavots. Vismazāk jāuztur galdauti, kas ir impregnēti, noturīgi pret traipiem vai izgatavoti no kokvilnas vai poliestera. Izvēloties pievērsiet uzmanību konkrētajam mājas tekstilijam ieteiktajai kopšanai. Tas ir īpaši svarīgi restorāniem, kuriem jānodrošina, lai ēdamtelpa būtu pēc iespējas tīrāka. Šādā gadījumā ieteicams iegādāties vairāk galdautu, nekā jūsu restorānā ir galdu. Tas ļaus regulāri mainīt galdautus un uzturēt tos kārtībā. Protams, pieņemot lēmumu par to, cik daudz galdautu jums ir nepieciešams, noteikti ņemiet vērā laiku, kas var būt nepieciešams, lai izmazgātu netīro tekstilmateriālu un sagatavotu to atkārtotai lietošanai.

Ja jums ir interese un vēlaties iepazīties ar pieejamo galdautu klāstu, aicinām aplūkot Tonro.lv katalogu. Šeit atradīsiet rūpīgi atlasītus galda tekstilizstrādājumus, kas izgatavoti no augstākās kvalitātes materiāliem, būs izturīgi un ilgi nezaudēs savu sākotnējo izskatu. 

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti