Kā izvēlēties galdauta formu, izmēru un krāsu?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Ja jautātu vidusmēra cilvēkam, kas ikvienam būtu jāzina par galdautu (-iem), jūs, iespējams, nesaņemtu daudz noderīgas informācijas. Tomēr, ja jūs organizējat ballīti, gatavojaties to rīkot vai domājat par organizēšanu kā uzņēmums, jums ir jāzina, kā izvēlēties galdauta izmēru, formu un krāsu. Pareizs galdauts kā spilgts dekora elements piešķirs toni pasākumam, aizsargās galdu un uzlabos telpas kopējo dekoru. Mēs esam sagatavojuši ceļvedi, kas palīdzēs jums izvēlēties galdauta formu, izmēru un krāsu.

Galdauta forma

Pirmais solis galdauta izvēlē ir izvēlēties tā formu. Precīzāk, saskaņot galdauta formu ar galda formu. Ja vēlaties, lai telpa un mēbeles izskatītos skaisti, ir jāizvēlas proporcijas, kas darbojas harmoniski:

  • Taisnstūrveida galdi. Izvēlieties taisnstūra vai ovālus galdautus. Tie vienādi krīt uz visām pusēm un ir ideāli piemēroti svinīgākiem pasākumiem.
  • Apaļi galdi. Šeit viss ir ļoti vienkārši - izvēlieties apaļus galdautus. Tie vienmērīgi pārklāsies ap visu galdu un neradīs uzkrītošu jucekli.
  • Kvadrātveida galdi. Arī tiem ir piemēroti vienas formas galdauti, lai nodrošinātu vienotas proporcijas. Tomēr, lai iegūtu atšķirīgu estētiku, varat izmantot apaļu galdautu un novietot to uz kvadrātveida galda, lai radītu interesantus kontrastus.
  • Ovālie galdi. Piemēroti ir arī ovāli galdauti vai lieli taisnstūra galdauti ar noapaļotiem stūriem. Tie dabiski aptver galda izliektās malas.

Galdauta formas izvēli var noteikt arī gadījums. Piemēram, apaļš galdauts uz kvadrātveida galda, kā jau minējām, izskatās eleganti svinīgā pasākumā, savukārt taisnstūra galdauts uz taisnstūra galda izskatīsies glīti un iederēsies gandrīz jebkurā vidē.

Galdauta izmērs

Lai noteiktu pareizo galdauta izmēru, ir precīzi jāmēra galds.

  1. Izmēriet taisnstūra un kvadrātveida galdu garumu un platumu. Apaļiem galdiem izmēriet galda diametru. Ovāliem galdiem izmēriet garumu un platumu platākajos punktos.
  2. Aprēķiniet krituma garumu. Tas ir centimetru skaits, par cik centimetriem galdauta garums karājas pāri galda malai. Parastos apstākļos galdautam vajadzētu pārkāpt pāri un nokrist 15-20 cm, bet svinīgākos vai greznākos pasākumos tas var sasniegt zemi. Šis parametrs galvenokārt ir atkarīgs no pasākuma dekora un tēmas.

Par galdauta izmēriem varat konsultēties ar dekoratoriem vai arī doties uz Pinterest vai citiem sociālajiem tīkliem, lai iepazītos ar dekoru piemēriem.

Krāsa

Galdauta galdauta krāsai ir jāsaskan ar telpas vai pasākuma telpas esošo dekoru. Parasti galdauta krāsa var būt arī galvenais akcents visā telpā.

Baltā, ziloņkaula un smilškrāsas (neitrālas) krāsas ir universālas, un tās var izmantot jebkuram pasākumam, jo tās izskatās eleganti, un ir maksimāli daudz citu krāsu un toņu, kas var būt piemēroti tām. Spilgtas krāsas izvēlieties, ja vēlaties izcelt akcentus vai pieskaņoties kādai tēmai. Piemēram, sarkanā un zaļā krāsa ir ideāli piemērota Ziemassvētkiem, bet pasteļtoņi - pavasara pasākumiem.

Svītras, rūtiņas, ziedi un citi raksti izskatās interesanti un pastiprina pasākuma tēmu, taču pirms to izvēles pārliecinieties, vai raksts papildina pārējo dekoru un nav pretrunā ar citiem elementiem.

Atcerieties, ka krāsas var izraisīt noteiktas emocijas un radīt pasākuma noskaņu. Daži piemēri:

  • Zils. Nomierinoša un maigi burvīga, ideāli piemērota svinīgām vakariņām vai pludmales tematikas pasākumiem.
  • Sarkana. Spilgta, stimulējoša un enerģiska, ideāli piemērota ballītēm, spilgtām svinībām un īpašiem notikumiem.
  • Zaļš. Simbolizē dabu, dabiskumu un klusumu, ir piemērota dārza ballītēm un āra pasākumiem.
  • Dzeltens. Spilgta un pozitīva krāsa, ideāli piemērota vasaras ballītēm un neformālām tikšanās reizēm.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti