Kuri galdi kalpo visilgāk?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Izvēloties galdu, ikviens vēlas atrast tādu, kas ne tikai lieliski izskatās, bet arī ilgi kalpo. Materiāli ir vissvarīgākais faktors izturības un ilgmūžības ziņā. No tiem galvenie un populārākie ir plastmasa, koks un metāls. Katram no šiem materiāliem ir savi plusi un mīnusi attiecībā uz izturību. Iepazīstoties ar tiem, zinot, ko meklēt kvalitatīvā galdā, un pienācīgi to uzturot, jūs varat nodrošināt, ka jūsu ieguldījums kalpos daudzus gadus.

Plastmasas banketu un pasākumu galdi

Banketu galdi, kas izgatavoti no augstas kvalitātes plastmasas, ir viegli un izturīgi pret mitrumu un traipiem. Šie materiāli ir izvēlēti to rentabilitātes, plašo apstrādes iespēju un izturības pret plaisāšanu un deformāciju dēļ. Plastmasas galdi ir piemēroti lietošanai gan telpās, gan ārpus telpām.

Ja apmeklējat produkta lapu, meklējiet aprakstā informāciju par to, kas ir izgatavots no HDPE, jo šāda veida galdi ir izturīgāki salīdzinājumā ar zema blīvuma polietilēnu. Tajā pašā laikā neignorējiet arī rāmja materiālus. Ja tas ir izgatavots no augstas kvalitātes tērauda, jūs izvairīsieties no korozijas.

Svarīgs ir arī maksimālais svars, ko galds var izturēt. Ņemiet to vērā.

Šie galdi ir tikai regulāri jātīra. Vislabāk ir neizmantot agresīvas ķīmiskās vielas un nodrošināt pārklāju, ja tie varētu būt pakļauti tiešiem saules stariem.

Koka banketu un svinību galdi

Koka banketu galdiem piemīt klasiska estētika un elegance. Koks nāk no dabas, tāpēc tas ir ļoti iecienīts to pasākumu organizētāju vidū, kuru interjera tēma ir saistīta ar dabu un dabiskumu. Tajā pašā laikā koks ir materiāls, kas simbolizē mājīgumu un greznību.

Masīvkoka galdi, piemēram, no ozola vai kļavas, ir izturīgāki nekā galdi no kompozītmateriāliem vai MDP. Tomēr arī pēdējie kalpos vairākus gadu desmitus, ja tiks pareizi kopti.

Lai gan masīvkoks ir izturīgāks un noturīgāks pret bojājumiem, tam būs nepieciešama ilgāka apkope un tas izmaksās dārgāk nekā lamināts vai skaidu plātne. Augstas kvalitātes apdare pasargā koksni vai skaidu plātni no mitruma un noilguma, taču tā joprojām nav noturīga pret bojājumiem. Lai pagarinātu kalpošanas laiku, var būt nepieciešams kombinēt aizsarglakas/vaskus un citus produktus.

Regulāri notīriet putekļus, izmantojot mitru mikrošķiedras drānu. Nelietojiet pārāk daudz ūdens, jo tas var izraisīt koka deformāciju. Ik pēc dažiem gadiem atkārtoti uzklājiet aizsargslāni (laku, impregnantu, vasku), lai saglabātu koksnes izturību pret mitrumu un noilgumu. Vienlaikus jāatceras, ka ilgstoša tiešu saules staru iedarbība koksni padara blāvāku un plaisājošu.

Metālu izmanto tikai galda rāmjiem

Mūsu piedāvājumā esošo galdu rāmji parasti ir izgatavoti no alumīnija vai tērauda. Metāls ir neticami izturīgs un spēj izturēt intensīvu lietošanu un ļoti skarbus apstākļus. Tie ir izturīgāki pret mitrumu nekā koks, un tos neietekmē gandrīz nekas, tāpēc tie ir ideāli piemēroti rāmjiem - nesošajām konstrukcijām.

Tomēr metāla rāmji ir smagāki.

Tāpēc, lai gan metāls kopumā ir izturīgāks, tas ievērojami palielina galda svaru, samazinot tā mobilitāti, pārnēsājamību un izkārtojuma reorganizāciju. Ja varat, pārliecinieties, ka galds ir pārklāts ar pulverkrāsu vai rūsas izturīgs, lai to ātri neietekmētu korozija.

Kopšanas padomi, lai jebkurš galds kalpotu ilgāk

  1. Tīriet galdus ar mitru drānu un maigu tīrīšanas līdzekli, lai novērstu netīrumu uzkrāšanos uz tiem. Izmantojot asas ķimiskus vai abrazīvus sūkļus, sabojāsiet krāsu un pārklājumus.
  2. Ja pārklājumā pamanāt skrāpējumus vai plaisas, nekavējoties tās likvidējiet, lai novērstu rūsas, puves vai pelējuma veidošanos.
  3. Kad galdi netiek lietoti, uzglabājiet tos sausā vietā, lai novērstu mitruma uzkrāšanos, kas izraisa koroziju.
  4. Periodiski pārbaudiet, vai nav nolietojuma un bojājumu pazīmju.
  5. Pasākumu laikā pasargājiet virsmu ar galdautu, lai novērstu skrāpējumus un traipus.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti