Kā izvēlēties LED āra apgaismojumu?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Apgaismojumam āra telpās ir būtiska nozīme, lai radītu mājīgu un patīkamu atmosfēru. Viena no populārākajām izvēlēm šobrīd ir LED āra virtenes. Tomēr, tā kā ir pieejams diezgan plašs apgaismojuma veidu klāsts, var būt nedaudz grūti izlemt, kurš no tiem ir vispiemērotākais. Ja tā ir arī jūsu gadījumā, šajā rakstā aplūkosim, kā izvēlēties pareizās LED āra virtenes un uz kādiem aspektiem jāpievērš uzmanība.

LED āra festoņu veidi

Vispirms jums vajadzētu zināt, ka LED āra virtenes ir dažāda veida. Tāpēc pirms izvēles izdarīšanas rūpīgi pārdomājiet, kādas formas āra virtenei jūs dotu priekšroku un kura atbilstu jūsu vajadzībām. Biežāk sastopamie varianti ir šādi: maza āra spuldzīšu virtene, meteoru lietus virtene, leduspuķu virtene, LED burbuļu virtene vai āra virtene ar E27 LED spuldzēm. Kā redzat, ir daudz dažādu girlandu modeļu, tāpēc ikvienam ir viegli piepildīt savu apgaismojuma redzējumu.

Izturības klase

Lai LED virtenes varētu izmantot ārpus telpām, ir jāpārliecinās, ka tās ir izturīgas pret mitruma un temperatūras izmaiņām. Tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt, ka virtenes darbosies pareizi un nepārstās darboties pat aukstā laikā, lietū vai sniegā. To visu norāda IP izturības klase. Jo augstāka ir IP klase, jo izturīgāks pret putekļiem un ūdeni būs apgaismojums. Lietošanai ārpus telpām parasti iesaka izmantot elektriskās virtenes ar vismaz 44 IP klasi. Šis skaitlis norāda, ka āra virtenes būs aizsargātas pret ūdens šļakatām.

Āra virtenes garums

Vēl viens svarīgs apsvērums, izvēloties āra virtenes, ir labi novērtēt āra teritoriju, ko vēlaties apgaismot. Neatkarīgi no tā, vai tā ir 10 m, 20 m, 30 m, 50 m vai pat 100 māra virtene, ir daudz iespēju, no kurām izvēlēties, un katrs varēs atrast garumu, kas vislabāk atbilst viņa izvēlētajai teritorijai. Protams, jāņem vērā, ka dažas virtenes ir tikai 10 m garas, taču tās var savstarpēji savienot, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Tas ievērojami atvieglo gan pakāršanu, gan uzglabāšanu. Garākas LED virtenes lielākoties izmanto, lai izgaismotu āra svētkus un radītu maģisku atmosfēru, savukārt īsākas izmanto terašu un terašu dekorēšanai.

Spuldzīšu gaismas krāsa

Papildus tam visam, meklējot āra virteni, izlemiet, kāda gaismas krāsa tai būtu jāizstaro. Daži cilvēki dod priekšroku āra virtenēm ar dažādu krāsu burbuļiem, bet citi dod priekšroku vienkrāsainām virtenēm, piemēram, baltām vai dzeltenām gaismām. Virtenes izstarotās gaismas krāsu varat izvēlēties atkarībā no nolūka, kādam tā tiks izmantota. Ja vēlaties izrotāt kāzas vai kristības, vislabākā izvēle ir dzeltenas krāsas virtenes, kas rada vairāk siltuma un mājīguma. Tikmēr, ja meklējat LED virtenes Svētā Patrika dienai, jūs meklēsiet LED virtenes, kas paredzētas svinīgākam pasākumam. Ja meklējat LED gaismiņas Ziemassvētku periodam, tad lieliski noderēs daudzkrāsainas gaismiņas.

Budžets

Vis beidzot, nosakiet budžetu, cik daudz varētu iztērēt LED virtenēm. To izmaksas atšķiras atkarībā no to garuma, izstarotās gaismas krāsas, veida, pretestības klases vai ražotāja. Ja vēlaties ietaupīt naudu, labā ziņa ir tā, ka interneta veikals Tonro.lv pārdod šos produktus ar ļoti labu cenas un kvalitātes attiecību. Turklāt bieži vien ir pieejamas papildu akcijas, kas ļauj iegādāties LED festoņus vēl lētāk nekā parasti. Ieskatieties Tonro.lv katalogā un pārliecinieties paši!

Tātad, šie ir galvenie padomi, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties šo āra apgaismojumu. Ievērojot tos, jums noteikti nebūs problēmu iegādāties LED virtenes, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām un vēlmēm. 

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti