Kā kopt āra virtenes?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Pēdējā laikā āra virtenes ir kļuvušas par ļoti izplatītu izvēli terases, pagalma vai citas āra telpas dekorēšanai. Tās var izvēlēties, lai rotātu dažādus svētkus, kā arī lai radītu mājīgu ikdienas atmosfēru. Ja arī jūs vēlaties iegādāties āra virtenes, šajā rakstā sīkāk izskaidrosim, kā tās pareizi kopt, lai tās kalpotu daudz ilgāk nekā vienu gadu.

Regulāri pārbaudiet tās

Pirmkārt un galvenokārt, ieteicams regulāri pārbaudīt savas āra virtenes, lai nodrošinātu, ka tās kalpo pēc iespējas ilgāk. Pārbaudiet, vai jūsu virtenēm nav nolietojuma pazīmju, piemēram, saplaisājuši vadi vai salauztas spuldzes, un pirms katras lietošanas reizes ieslēdziet virteni, lai pārliecinātos, ka visas spuldzes darbojas. Ja tas tā nav, nomainiet izdegušās spuldzes, lai nodrošinātu vienmērīgu apgaismojumu.

Uzturiet tās tīrībā

Vēl viens svarīgs padoms ir uzturēt virtenītes tīrībā. Nav noslēpums, ka uz spuldzītēm var uzkrāties putekļi, netīrumi vai zirnekļu tīkls, kas ne tikai pasliktina estētiku, bet arī ilgtermiņā samazina LED spuldžu spilgtumu. Šī iemesla dēļ virtenes un spuldzes ir regulāri jātīra, izmantojot mīkstu mikrošķiedras drānu vai mīkstu saru birsti. Jāņem vērā arī tas, ka spuldžu izstarotā gaisma un siltums var piesaistīt dažādus kukaiņus, tāpēc kukaiņus un to ligzdas var nākties diezgan bieži likvidēt.

Nostipriniet droši

Ja nevēlaties, lai vējš virtenes sabojātu vai tās negaidīti nokristu, ir svarīgi tās pareizi nostiprināt. Šim nolūkam parasti izmanto īpašus āķus, kas ir ideāli piemēroti, ja vēlaties āra virteni zigzaga veidā novietot no viena objekta uz otru. Vainagu nostiprināšanai var izmantot arī naglas, taču jābūt uzmanīgiem, jo tās var viegli sabojāt pašu virteni.

Aizsargājiet pret ekstremāliem laikapstākļiem

Lai gan āra virtenēm parasti ir augsta izturības klase pret ārējiem faktoriem - IP44 vai pat IP65 -, tomēr ir ieteicams tās pasargāt no ekstremāliem laikapstākļiem, piemēram, ļoti zemas āra temperatūras, spēcīga lietus vai pat plūdiem. Ja iespējams, piekariet āra virtenes zem jumta, piemēram, uz terases vai lapenē. Tas samazinās lietus, sniega vai citu elementu tiešo ietekmi uz virtenēm un pagarinās to kalpošanas laiku. Protams, pirms to visu darāt, pārliecinieties, vai jūsu virtenes patiešām ir izturīgas pret lietu, karstumu un UV starojumu.

Pareizi uzglabājiet virtenes

Ja plānojat izmantot savas āra virtenes tikai noteiktos gadalaikos, ir lietderīgi zināt, kā tās pareizi uzglabāt. Pirmkārt, tās ir jāiztīra, lai atbrīvotos no uzkrātajiem netīrumiem, putekļiem un zirnekļu tīkliem. Pēc tam pārliecinieties, ka āra virtenes ir pilnīgi sausas, lai novērstu pelējuma veidošanos. Virtenes uzglabājiet vēsā, sausā vietā, vēlams kastē, kur tās tiks pasargātas no putekļiem.

Ievērojiet ražotāja ieteikumus

Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ievērojiet ražotāja ieteikumus par to, kā izmantot un kopt virtenes. Ņemiet vērā, cik daudz virtenes var savstarpēji savienot, piemēram, līdz 800 metriem, spuldzītes veidu, tās noturības klasi pret ārējiem faktoriem u. tml. Tas ļaus jums labāk saprast, kad varat vai nevarat izmantot virtenītes. Arī tad, ja ir lielāks attālums līdz kontaktligzdai, kurā piekārt spuldzītes, neaizmirstiet nodrošināties ar speciālu pagarinātāju, bet ņemiet vērā, ka tam jābūt piemērotam lietošanai ārpus telpām.

Tātad, ja zināsiet un ievērosiet šos padomus, varat būt droši, ka jūsu āra virtenes darbosies perfekti un kalpos gadiem ilgi.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti