Kā izvēlēties āra un mājas LED apgaismojumu un LED virtenītes?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Varat aizmirst par spuldzēm. Lai radītu perfektu atmosfēru, mūsdienās visi pievēršas LED, lentēm un virtenēm. Izvēloties pareizos risinājumus savam mājoklim un āra telpām, jūs varat ne tikai radīt mājīgu atmosfēru, bet arī pilnībā pārveidot savu apkārtni, vienlaikus uzlabojot drošību un samazinot enerģijas izmaksas. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties piešķirt svētku šarmu savam dārzam vai meklējat elegantu apgaismojumu balkonam un terasei, mēs dalīsimies ar ekspertu padomiem no Event Partner, lai palīdzētu jums izvēlēties labākās LED virtenes un sloksnes.

Kā izvēlēties LED apgaismojumu āra telpām pie mājām?

Vispirms novērtējiet savas vajadzības

Pirms iegādājaties LED apgaismojumu (lentes, virtenes vai citu), jums ir jāzina savas konkrētās apgaismojuma vajadzības. Dažādām jūsu mājas zonām ir nepieciešama dažāda veida un intensitātes gaisma. Tas ir fakts.

Piemēram, virtuvei un darba zonai noder spilgta, vēsāka balta gaisma (5000 K - 6500 K). Šāda gaisma ļauj vieglāk koncentrēties un labāk saskatīt detaļas. Savukārt dzīvojamām telpām, piemēram, viesistabām un guļamistabām, labāk piemērotas siltākas krāsas vai vismaz dienas gaisma (2700 K - 3000 K). Tas rada mājīgu atmosfēru un ļauj vieglāk atpūsties. Iespēja mainīt krāsas ir patīkama priekšrocība.

Otrkārt, jāņem vērā nevis vati (W), bet gan lūmeni (lm).

Izvēloties LED spuldzes, vērtējot tehniskos parametrus, pievērsiet uzmanību lumeniem (lm), nevis vatiem (W). Lumeni mēra gaismas spilgtumu, bet vati - enerģijas patēriņu.

Piemēram, 60 W kvēlspuldzi var aizstāt ar 800 lm LED spuldzi, kas parasti patērē tikai aptuveni 8-10 W enerģijas. Tāpēc gaismas spilgtums ir svarīgāks parametrs, bet jauda ir tikai orientējošs rādītājs patēriņam.

Varbūt jūs varat atrast augstāku CRI rādītāju?

Krāsu atveidošanas indekss (CRI) norāda, cik precīzi gaismas avots atveido (vai neizkropļo) objektu krāsas.

Mājokļa apgaismojumam ir ieteicams CRI 80 vai augstāks, lai krāsas būtu dabiskas, bet arī spilgtas. Tas ir īpaši svarīgi vietās, kur ir svarīgi precīzi redzēt krāsas, piemēram, virtuvē un darba istabā vai dzīvojamā istabā ar izteiktu interjera dizainu.

Pēdējais padoms - pārbaudiet viedās vadības opcijas

Līdz ar SMART tehnoloģiju popularitāti mājokļos ir kļuvušas pieejamas arī LED lentes ar viedajām funkcijām. Tās var vadīt, izmantojot lietotni vai balss komandas, tādējādi atvieglojot apgaismojuma iestatījumu pielāgošanu.

Kā izvēlēties LED apgaismojumu ārtelpām?

Sāciet ar IP klases un izturības novērtējumu

LED lentēm vai festooniem, ko izmanto ārpus telpām, ir jābūt izturīgiem pret dažādiem laikapstākļiem, putekļiem un netīrumiem. Meklējiet gaismekļus ar IP65 vai augstāku aizsardzības klasi. Tad jums nebūs jāuztraucas par lietu, vēju un putekļiem.

Salīdziniet energoefektivitāti un spilgtumu

Izvēlieties risinājumu, kas ir ne tikai spilgts, bet arī energoefektīvs. Ja vēlaties lielāku estētiku, izvēlieties viedās LED lentes vai virtenes ar dimmeriem, lai taupītu enerģiju un pielāgotu spilgtumu atbilstoši situācijai.

Svarīgi faktori ir uzstādīšana un barošanas avots

Apsveriet, kā un kur tiks uzstādīts apgaismojums. Virtenes rada svētku un siltu noskaņu, bet LED lentes palīdz arī ar atmosfērisku apgaismojumu, kas ir nomierinošāks un piemērots iekštelpām, daļēji atvērtām telpām.

Vairāk par LED virtenēm

Turpinot tēmu par āra vai daļēji atvērtām telpām, piemēram, balkoniem un terasēm, varam sīkāk izklāstīt, kāpēc LED virtenes ir pareizā izvēle. Tās ir risinājums ne tikai ārtelpām, bet arī dažām iekštelpām. Ja nolemjat tās uzstādīt, varat telpai piešķirt daudz mājīguma un pēc pieprasījuma radīt svētku noskaņu un patīkamas emocijas.

Sāciet ar mērījumiem

Izmēriet telpu, kuru plānojat dekorēt, lai zinātu, cik daudz iegādāties. Varianti ar regulējamiem attālumiem starp spuldzēm var būt lieliska izvēle.

Gaismas temperatūra un krāsa

LED virtenēm ir dažādas temperatūras un stili. Silti baltas spuldzes (2700K-3000K) rada mājīgāku atmosfēru, ko vēlas daudzi cilvēki. Ja vēlaties gaišāku un svētku atmosfēru, iegādājieties RGB girlandes. Tās var mainīt krāsas un programmēt dažādiem apgaismojuma modeļiem.

Videi draudzīgas un energoefektīvas

Tāpat kā āra gaismām, ir ļoti svarīgi, lai virtenes nebaidītos no sliktiem laikapstākļiem un būtu izturīgas. Praktisks risinājums ir virtenes ar maināmām spuldzītēm.

Paturiet prātā, ka virtenes var būt ar kontaktdakšu, akumulatoru vai pat saules enerģijas avotu. Izvērtējiet vietu, kur piekārtosiet virteni, un izvēlieties tai vispiemērotāko risinājumu.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti