Kā iztīrīt dažādus traipus no galdauta?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Daudzi droši vien piekritīs, ka galdauti ir mājas tekstilizstrādājumi, kas jebkurai ēdamistabai piešķir papildu greznumu un mājīgumu. Tomēr, lai arī cik skaisti tie izskatās, daudzi saimnieki izvairās no galdautu izmantošanas gan ikdienā, gan svinībās, jo vēlas pasargāt sevi no dažādiem traipiem, kas uz tiem var rasties maltītes laikā. Ja esat viens no viņiem, labas ziņas - ir daži efektīvi veidi, kā viegli notīrīt traipus no galdautiem un saglabāt to labāko izskatu pēc iespējas ilgāk. Interesē? Tieši par to ir šis raksts.

Katra situācija ir individuāla

Vispirms jāsaprot, ka katrs galdauts var būt atšķirīgs pēc sava sastāva un ka arī katra traipa tīrīšana var būt atšķirīga. Tāpēc šeit aplūkosim populārākos traipus, kas parādās uz galdautiem, un to, kā tos var efektīvi iztīrīt. Protams, pirms rīkojaties, noteikti ielūkojieties šajā mājas tekstilizstrādājumu kopšanas rokasgrāmatā!

Kafijas traipi

Nav noslēpums, ka kafijas traipi uz galdautiem ir ļoti izplatīti. Bez pienācīgas kopšanas tie pēc mazgāšanas var atstāt pēdas, kas nepievieno skaistumu nevienam galdautam. Lai no tā izvairītos, ieteicams uz trauku mazgāšanas līdzekļa uzliet trauku mazgāšanas līdzekli un uz traipa vietas uzkaisīt nedaudz cepamās sodas. Maigi noslaukiet traipu un atstājiet galdautu uz pusstundu. Pēc tam noskalojiet to kā parasti un nosusiniet. Ja nepieciešams, atkārtojiet procesu vēlreiz.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka no tasītēm izlijušie traipi bieži rodas tāpēc, ka galdauts ir izstiepts. Lai no tā izvairītos, ieteicams izmantot galdautu turētājus, kas palīdz šiem mājas tekstilizstrādājumiem palikt savā vietā visu vakariņu laiku. Noteikti ir vērts tos izmēģināt, jo īpaši tāpēc, ka tie nemaksā daudz naudas.

Sarkanvīna traipi

Daudzi cilvēki domā, ka sarkanvīna traipus nav iespējams noņemt. Bieži vien no tā pat izvairās vakariņu laikā, lai pasargātu sevi no stresa un satraukuma, kas rodas, domājot par galdautu, kurš tūlīt tiks neatgriezeniski sabojāts. Tomēr nevajadzētu pārsteigties, jo vīna traipus var viegli likvidēt, ja laikus tiek veikti pareizie pasākumi. Panākumu atslēga ir rīkoties ātri. Tiklīdz vīns ir izlijis, izmantojiet mitru drānu, lai absorbētu vīna pārpalikumu. Vienkārši piespiediet to pie traipa - netīriet! Tad uzklājiet uz traipa skūšanās putas un atstājiet to uz pusstundu. Pēc šī laika iemērciet traipu dzeramās sodas šķīdumā un izmazgājiet galdautu.

Tomēr, ja jums tas viss šķiet pārāk sarežģīti un vēlaties vakariņu laikā būt mierīgāks, lielisks risinājums ir impregnēti teflona galdauti, kas ir noturīgi pret traipiem.

Tauku traipi

Citi traipi, kas bieži redzami arī uz galdautiem, ir tauku traipi. Tos var efektīvi noņemt, izmantojot kukurūzas cieti vai cepamo sodu. Vienkārši uzkaisiet lielu daudzumu izvēlētā pulvera uz traipa un atstājiet to uz pusstundu vai stundu. Pēc tam noslaukiet pulveri un iemērciet traipu trauku mazgāšanas līdzekļa šķīdumā, kas paredzēts cīņai ar taukiem, un karstā ūdenī. Pēc tam izmazgājiet galdautu ierastajā veidā un izžāvējiet to.

Šie ir galvenie traipi, ar kuriem varat saskarties vakariņu laikā. Lai gan iepriekš minētās tīrīšanas metodes ir samērā vienkāršas un neprasa daudz papildu līdzekļu, ja vēlaties izvairīties no visām šīm problēmām un nepatikšanām, ūdensnecaurlaidīgs galdauts vai galdautu turētāji var būt tieši tas, kas jums nepieciešams. Šos produktus var iegādāties tīmekļa vietnē Tonro.lv, kur atradīsiet plašu klāstu un labu cenas un kvalitātes attiecību. Pārliecinieties paši un aplūkojiet Tonro.lv katalogu!

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti