Eksperta padoms: Kā iztīrīt sveču vasku no galdauta?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Sveces var radīt mājīgu atmosfēru jebkurā pasākumā, taču neveikls piliens vaska var atstāt neglītus traipus uz jūsu mīļotā galdauta. Neuztraucieties, lai gan vaska noņemšana no auduma var šķist ļoti sarežģīts process, ar pareiziem paņēmieniem un nedaudz pacietības jūs varat atjaunot galdautu tā iepriekšējā izskatā. Zemāk mēs dalāmies ar padomu soli pa solim, kā no galdauta noņemt vasku.

Ļaujiet vaskam atdzist.

Pirmais vaska traipu noņemšanas noteikums ir ļaut vaskam pilnībā atdzist. Mēģinot noņemt karstu vasku, iespējams, traips izplatīsies un nodarīs vēl lielāku kaitējumu. Ļaujiet vaskam sacietēt (varat izmantot ledus paku vai maisiņu ar ledus gabaliņiem). Kad vasks ir sacietējis, uzmanīgi un maigi noslaukiet pēc iespējas vairāk vaska ar nazi vai plastmasas kartīti.

Izmantojiet cepamo papīru

Novietojiet brūno cepamo papīru uz attiecīgās vietas un viegli piespiediet ar gludekli (izmantojot zemas temperatūras iestatījumu), neizmantojot tvaiku. Karstums izkausēs vasku, un papīrs to uzsūks. Atkārtojiet darbību, līdz uz papīra vairs nav vaska.

Vēl ir palicis? Sasaldējiet un sasmalciniet

Ja ir palicis vasks, ielieciet galdautu saldētavā uz aptuveni 30 minūtēm. Sasaldējot vasku, tas kļūs trausls un būs vieglāk noņemams. Kad vasks ir sasaldēts, izmantojiet kredītkartes malu vai karoti, lai uzmanīgi noņemtu atlikušos gabaliņus. Esiet uzmanīgi, lai nesabojātu audumu.

Palikuši taukaini traipi?

Uz galdauta var būt tauku paliekas. Lai noņemtu atlikumus, pārkaisiet nedaudz cepamās sodas vai kukurūzas cietes. Ļaujiet tam dažas minūtes nostāvēties, lai uzsūktu taukus, un pēc tam uzmanīgi notīriet pulveri ar birstīti.

Rūpīgi izmazgājiet

Pirms mazgāšanas pārbaudiet kopšanas norādījumus uz galdauta. Mazgājiet galdautu atsevišķi, izmantojot audumam piemērotu karstāko ūdeni. Pievienojiet veļas mazgāšanas mašīnā parasto mazgāšanas līdzekli un traipu tīrītāju, lai noņemtu visas vaska un eļļas pēdas. Pēc mazgāšanas izžāvējiet galdautu, lai pārliecinātos, ka traipi ir pilnībā izzuduši.

Nav jāuztraucas par negadījumiem, ja uz galdauta izlijis vasks. Izmantojot pareizos paņēmienus, varat bez piepūles noņemt vaska traipus un pasargāt savu iecienīto galdautu no katastrofas. Neaizmirstiet, ka procesa laikā jābūt pacietīgiem. Ja jums neizdodas no galdauta noņemt traipus vai vasku, mūsu veikalā varat iegādāties jaunu galdautu. 

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti