Kad piemērotāks būs infrasarkanais sildītājs (IR) un kad tomēr labāk gāzes sildī

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Neatkarīgi no tā, vai atrodaties mājās, restorāna, bārā vai pat viesnīcas terasē, jūs noteikti vēlaties komfortu. Latvijā neiztikt bez sildītāja, kas to nodrošina. Ne tikai ziemā vai vēlā rudenī, bet arī gada siltākajos mēnešos, vakaros, sildītājs noteikti vairos mājīgumu. Tomēr pircēji, kuri saskata šādas ierīces priekšrocības, bieži saskaras ar dilemmu - kurš ir labāks, gāzes vai infrasarkanais (IR) sildītājs?

Šo sildītāju darbības principi

Lai gan abas šīs ierīces sauc par sildītājiem, to darbības principi ir ļoti atšķirīgi.

Infrasarkanais vai IR-elektriskais sildītājs darbojas ļoti efektīvi, taču tas sildīs nevis gaisu, bet gan virsmas. Tas nozīmē, ka, lai gan gaisa temperatūra pēc sildītāja ieslēgšanas saglabājas līdzīga, cilvēki jūtas komfortabli un arī virsmas un priekšmeti ir patīkamā temperatūrā. Turklāt tiem nav nepieciešama gāze (degviela). Sildītājs darbojas, kad tas ir pieslēgts elektrības kontaktligzdai, tāpēc tas patiešām ir ļoti ērts.

Savukārt gāzes sildītājs darbojas, sadedzinot degvielu. Liesma sasilda apkārtējo gaisu, un tikai tad no sasilušā gaisa sasilst virsmas, priekšmeti un ķermenis. Liela priekšrocība ir tā, ka tos var izmantot ārpus telpām, pat lietus laikā, un nav nepieciešama elektrības padeve. Mūsdienu Heatum sildītāji sadedzina līdz pat 100 % gāzes, un tiem ir drošības sertifikāti.

Kurš ir labāks - gāzes vai elektriskie sildītāji?

Izvēle būs atkarīga no jūsu situācijas un daudziem dažādiem faktoriem. Jums ir svarīgi ņemt vērā ne tikai savu budžetu, bet arī apsildāmās vides lielumu, veidu un atvērtību, kā arī ietekmi uz vidi.

Gāzes sildītāji ir mobili, bezvada un nebaidās no skarbiem laikapstākļiem, tāpēc tie ir ideāli piemēroti lielākām āra telpām. Tie parasti ir arī jaudīgāki un var ātri uzsildīt lielāku platību, izmantojot gaisu, taču siltums nebūs jūtams tik ātri kā no infrasarkanā starojuma sildītāja.

No otras puses, elektriskie sildītāji, īpaši infrasarkanie modeļi, ir energoefektīvāki un videi draudzīgāki. Starp šiem diviem veidiem elektriskie infrasarkanie sildītāji ir pieejami plašākā konfigurāciju klāstā (piekaramie, brīvi stāvošie utt.). Tie prasa mazāk apkopes un ir drošāki iekštelpās, jo neizdala degšanas blakusproduktus. Tomēr šī iespēja nav piemērota atklātām telpām.

Kad izvēlēties gāzes sildītāju?

Gāzes sildītājs ir laba izvēle, ja jums ir liela terase vai āra telpa un to nepieciešams efektīvi apsildīt.

Gāzes sildītāji ir ideāli piemēroti pat pilnīgi atklātām telpām, kurās nav elektrības rozetes vai kurās var būt nepieciešamība mainīt izkārtojumu (pasākumu telpas, restorāni, sezonāli atvērti uzņēmumi).

Gāzes sildītāja spēcīgā liesma radīs mājīgu atmosfēru un nepieciešamo siltumu, lai jūsu āra viesi justos ērti visu gadu.

Tomēr, pirms iegādāties šādu ierīci, ņemiet vērā ventilācijas prasības un lielākas ekspluatācijas izmaksas degvielas patēriņa dēļ. Tas noteikti prasīs vairāk apkopes.

Kad izvēlēties infrasarkano staru (IR) sildītāju?

Infrasarkanie (IR) sildītāji ir vislabākā izvēle, ņemot vērā to rentabilitāti un vienkāršību.

Šie sildītāji darbojas, izstarojot infrasarkano starojumu, kas tieši silda priekšmetus un cilvēkus, nevis gaisu, tāpēc enerģija tiek izmantota ļoti efektīvi.

Pateicoties šīm īpašībām, tie ir ideāli piemēroti mazām un vidēja izmēra telpām, kurās ir nepieciešams tiešs siltums.

Atšķirībā no gāzes sildītājiem infrasarkanie sildītāji ir piemēroti lietošanai slēgtās vai daļēji slēgtās telpās, jo tie neizdala piesārņojumu un rada mazāku ugunsgrēka risku.

Tie ir arī klusi un ar zemākām ekspluatācijas izmaksām, padarot tos par praktisku un videi draudzīgu risinājumu gan dzīvojamām terasēm, gan āra komercplatībām.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti