Kur izmanto infrasarkanos sildītājus?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Daudzi ir dzirdējuši terminu infrasarkanais (IR) starojums. Bet, ja fizikas stundas vidusskolā vai vidusskolā jums jau ir izskrējušas no prāta, šeit ir atgādinājums par šīs tehnoloģijas nozīmi. Informācija par infrasarkanajiem stariem var būt interesanta, jo tie ir noderīgi gan sadzīvē, gan uzņēmējdarbībā. Infrasarkanie stari ir elektromagnētiskā starojuma veids, kuru, pateicoties tā unikālajām īpašībām, var izmantot apkures risinājumos, kas ir gan ērti, gan ekonomiski izdevīgi. Apskatīsim, kā infrasarkanos sildītājus izmanto mājsaimniecībā vai komerciālā vidē .

Kā šie sildītāji darbojas?

Iedomājieties gāzes sildītāju. Iekšpusē ievieto gāzes balonu un tad aizdedzina liesmu. Tas izdala siltumu, kas sasilda gaisu. Gaiss liesmas tuvumā ir silts un patīkams. Tomēr, lai sajustu komfortu, ir jāatrodas pavisam tuvu liesmai, un tiek sasildīts tikai gaiss. Tas, ka gaiss sasilst, var sasildīt arī jūs.

Ar infrasarkanajiem sildītājiem ir nedaudz citādāk. Atšķirībā no tradicionālajām ierīcēm, kas silda gaisu, infrasarkanie sildītāji izstaro infrasarkano starojumu. Tas silda priekšmetus un cilvēkus tieši (it kā uz virsmas). Rezultātā cilvēks jutīsies silts pat tad, ja apkārtējā temperatūra ir zema, bet sildītājs ir vērsts pret viņu. Turklāt šīm ierīcēm nav nepieciešama gāze, malka vai cits kurināmais. Tās izmanto elektrību un nav toksiskas.

Infrasarkano sildītāju priekšrocības

Šādiem sildītājiem ir 5 galvenās priekšrocības:

  1. Efektivitāte. Infrasarkanie sildītāji gandrīz visu patērēto elektroenerģiju pārvērš siltumenerģijā. Rezultātā apkures izmaksas ir zemākas nekā ar parastajiem sildītājiem.
  2. Tūlītējs siltums. Siltums ir jūtams, tiklīdz sildītājs ir ieslēgts.
  3. Zonu apkure. Gāzes sildītāji silda visu gaisu un telpu ap tiem. Infrasarkanie sildītāji ļauj novirzīt siltumu uz noteiktu zonu, neizmantojot lieko enerģiju tur, kur tā nav nepieciešama.
  4. Tīra apkure. Šie sildītāji nerada putekļus vai alergēnus.
  5. Klusa darbība. Mūsu IR sildītāji darbojas ļoti klusi un uztur komfortablus apstākļus mājās vai uzņemšanas telpās.

Šādu sildītāju veidi un atšķirības

Runājot par apkures tehnoloģijām, ir jāpiemin, ka ir dažādi sildītāju veidi. Tiem visiem ir savas priekšrocības.

Piemēram, portatīvos infrasarkanos sildītājus var viegli pārvietot no vienas vietas uz citu, un tie ir ideāli piemēroti nelielām darba vietām vai telpām mājās.

Tomēr visizplatītākie ir sienā vai griestos uzstādāmie sildītāji. Tie ir ļoti piemēroti terasēm, balkoniem, lapenēm, restorāniem vai pat viesnīcu telpām. Tādējādi tiek ietaupīta vieta uz grīdas un uzturēti komfortabli apstākļi viesiem un personālam.

Infrasarkano sildītāju uzstādīšana - padomi

Pārliecinieties, ka starp sildītāju un apsildāmajām vietām (galdiem vai vietām, kur atradīsies cilvēki) nav šķēršļu. Uz sienām vai griestiem uzstādītus sildītājus ieteicams pacelt vismaz 2,5 - 3 m augstumā, taču ne pārāk augstu, jo siltums, kas pārvietojas lielā attālumā, ievērojami ātri pazūd.

Ap pašiem sildītājiem nenovietojiet priekšmetus vai viegli uzliesmojošus materiālus, lai izvairītos no ugunsgrēka riska. Vis beidzot, par uzstādīšanu vai montāžu ļaujiet rūpēties profesionālim. Nepārslogojiet elektrotīklu.

Infrasarkano staru sildītāju pielietojums mājās vai uzņēmumos

Šie sildītāji, iespējams, ir visizplatītākā izvēle mājas āra terasei vai lapenei pie ezera, verandai vai pat balkonam. Tomēr tie ir ideāli piemēroti arī izmantošanai uzņēmējdarbībā. Arvien biežāk infrasarkanā starojuma iekārtas izvēlas ēdināšanas, izmitināšanas un pasākumu telpas.

Domājot par to, kur noderēs infrasarkanie sildītāji, jāmin tādas vietas kā kafejnīcu terases, terases, balkoni, darbnīcas un garāžas, kā arī lielas iekštelpas, kur tradicionālās apkures metodes nav piemērotas.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti