Kā pareizi uzstādīt infrasarkano sildītāju?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Infrasarkanie sildītāji ir ierīces iekštelpu un āra telpu apsildei. Šie sildītāji ir īpaši ar to, ka to izstarotie stari silda tieši priekšmetus un cilvēku, nevis gaisu. Tāpēc tie patērē daudz mazāk enerģijas un tiek uzskatīti par salīdzinoši videi draudzīgu izvēli. Tomēr, lai infrasarkanie sildītāji perfekti, efektīvi un droši pildītu savu funkciju, ir svarīgi tos pareizi uzstādīt. Ja tas attiecas arī uz jums, labas ziņas, jo šajā rakstā aplūkosim, kam jāpievērš uzmanība, uzstādot infrasarkano sildītāju.

Novērtējiet pieejamo telpu

Pirmais, ar ko jāsāk, meklējot iespēju uzstādīt infrasarkano sildītāju jūsu izvēlētajā telpā, ir novērtēt pieejamo telpu un apsvērt, kur tas būtu vispiemērotākais. Lai pieņemtu vislabāko lēmumu, jānosaka, kādu platību vēlaties apsildīt un kādu platību sildītājs var apsildīt. Paturiet prātā, ka infrasarkanais sildītājs ir jāuzstāda vietā, kur tiek pavadīts visvairāk laika un kur apkure ir visvairāk nepieciešama. Pārliecinieties arī, ka ap sildītāju ir pietiekami daudz vietas, ka ap sildītāju nav degtspējīgu materiālu un ka sildītājs netiks traucēts - tas nodrošinās maksimālu drošību.

Izvēlieties sev piemērotāko sildītāja veidu

Tas, kādu infrasarkano staru sildītāju uzstādīsiet, ir atkarīgs arī no sildītāja tipa. Infrasarkanos sildītājus parasti iedala šādos tipos atkarībā no to uzstādīšanas vietas: pie griestiem, pie sienas, piekaramie vai brīvi stāvošie. Tas, kuru no tiem izvēlēties, ir jūsu ziņā, jo katram no tiem ir savas priekšrocības. Piemēram, infrasarkanie sildītāji, kas ir piestiprināti pie sienas vai griestiem, neaizņem papildu vietu uz grīdas, kā arī ļauj siltumu novirzīt noteiktā leņķī. Savukārt brīvi stāvošs infrasarkanais sildītājs būs laba izvēle tiem, kuri vēlas apsildīt dažādas telpas un kuriem ir svarīgi, lai ierīci varētu viegli pārvietot no vienas vietas uz citu.

Uzstādiet infrasarkano staru sildītāju atbildīgi

Infrasarkano sildītāju uzstādīšana parasti ir ļoti vienkārša. Lai gan tā var nedaudz atšķirties atkarībā no izvēlētā iekārtas modeļa, jebkurā gadījumā to varēsiet izdarīt bez lielām grūtībām. Ja sildītājs ir sienas vai griestu sildītājs, iepakojumā atradīsiet arī stiprinājumus, ar kuru palīdzību ierīci varēsiet viegli piestiprināt pie sienas vai griestiem. Ir vērts zināt, ka dažus sienas un griestu modeļus var uzstādīt arī uz īpaša statīva, kas ir pieejams atsevišķi. Neatkarīgi no izvēlētā sildītāja veida, visu nepieciešamo informāciju, lai soli pa solim veiktu uzstādīšanu, atradīsiet instrukcijās, kas pievienotas katram infrasarkanajam sildītājam.

Izmēģiniet sildītāju un pienācīgi par to rūpējieties

Kad esat pabeidzis infrasarkanā sildītāja uzstādīšanu, neaizmirstiet to pārbaudīt un testēt. Ieslēdziet sildītāju un pārliecinieties, ka tas darbojas tieši tā, kā tam vajadzētu. Turklāt pārbaudiet, vai sildītājs ir stabils un droši uzstādīts. Lai nodrošinātu sildītāja ilgmūžību un efektivitāti, veiciet tā pienācīgu apkopi, notīrot putekļus no sildītāja virsmas, regulāri pārbaudot, vai nav nolietojuma pazīmju vai bojājumu, un ievērojot citus ražotāja sniegtos apkopes ieteikumus. Šādā veidā varat būt droši, ka jūsu infrasarkanais sildītājs būs lielisks ieguldījums un kalpos daudzus gadus. 

Ja jums ir interese, jūs varat atrast plašu infrasarkano sildītāju klāstu Tonro.lv tiešsaistes veikalā. Nu, ja jums ir grūti izlemt, kurš no tiem vislabāk atbilstu jūsu vajadzībām, mūsu konsultanti ir gatavi palīdzēt!

Saistītie produkti