Biokamīnu nozīme

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Ja vēlaties mājoklim, terasei vai pat restorāna telpai piešķirt vairāk mājīguma un siltuma, bio kamīni irlieliska izvēle. Pēdējā laikā šīs ierīces ir guvušas lielu klientu interesi, jo tās ir ne tikai skaists interjera dizaina elements, bet arī videi draudzīgas. Ja jūs interesē un vēlaties uzzināt vairāk par šādām ierīcēm, šajā rakstā tiks apskatītas bio kamīnu īpašības un to darbība.

Kā darbojas biokamīni?

Atšķirībā no tradicionālajiem kamīniem biokamīna darbība nav balstīta uz cietā kurināmā, piemēram, malkas vai ogļu, sadedzināšanu. Tos darbina ar īpašu šķidrumu - bioetanoli. Tā kā tas tiek ražots no atjaunojamiem avotiem, piemēram, graudiem, cukurbietēm vai kartupeļiem, to uzskata par biodegvielu. Sadegot biodegviela neizdala dūmus, kas ir viens no galvenajiem gaisa piesārņojuma avotiem. Jāatceras, ka tieši dūmi un kvēpi rada nepatīkamas smakas vidē un negatīvi ietekmē cilvēku veselību. Tāpēc bioetanola dedzināšana ir patīkamāka, mazāk piesārņo āra un iekštelpu gaisu un ir droša. Bioetanola sadegšanas procesa produkti ir oglekļa dioksīds un ūdens tvaiki, kuru daudzums ir aptuveni tikpat liels kā cilvēka ieelpotā gaisa daudzums.

Lai gan katra bioetanola darbības princips var nedaudz atšķirties, to var viegli uzzināt no ierīces instrukcijas. Vairumā gadījumu bioetanolu ielej īpašā traukā kamīnā, uzliek drošības veidgabalus un aizdedzina kamīnu. Jau pēc dažām minūtēm var sajust patīkamu siltumu, kas izplūst no mazās “krāsniņas”.

Kādi ir galvenie kamīnu veidi?

Pieejamo kamīnu klāsts ir patiešām ļoti plašs. Tāpēc, izvēloties, ir nedaudz grūti izlemt, kurš no tiem būtu piemērotākais. Lai to vismaz nedaudz atvieglotu, ieteicams iepazīties ar galvenajiem biokamīnu modeļiem. Parasti izšķir trīs veidus:

  • Uzstādāmi biokamīni. Tie ir kamīni, kurus bez lielas piepūles var pārvietot no vienas vietas uz citu. Šīs ierīces izskatās skaisti no visām pusēm, tāpēc tās ir ideāla izvēle, ja vēlaties piešķirt eleganci vai greznību kādai telpai.
  • Iebūvējami biokamīni. Tos var iebūvēt mēbelēs, sienās, grīdās, kolonnās vai jebkurā citā virsmā, kurā ir piemērota izmēra dobums. Ja vēlaties tradicionāla, pie sienas piestiprināta kamīna izskatu, šī ir ideāla izvēle.
  • Piekaramie biokamīni. Moderns, ekskluzīvs un uzmanību piesaistošs elements - piekaramais kamīns. Tam ir ļoti oriģināls izskats, un to var izmantot kā lielisku interjera elementu.

Bio kamīni - vai tie silda vai ir tikai dekoratīvs elements?

Bio kamīni atšķiras no tradicionālajiem cietā kurināmā kamīniem ne tikai pēc izskata, bet arī pēc funkcijas. Kamīna galvenais mērķis ir kalpot kā interjera elements, kas jebkurai telpai piešķir mājīgumu. Lai gan apkure nav šīs ierīces galvenā funkcija, tā var paaugstināt gaisa temperatūru par vairākiem grādiem tuvumā. Tādējādi kamīns nav galvenais, bet tikai papildu apkures avots. Protams, siltuma daudzums, ko ierīce izdalīs, ir atkarīgs no tās izmēra - jo lielāka ierīce, jo vairāk siltuma tā izdalīs.

Kvalitatīvi biokamīni Tonro.lv

Ja meklējat kamīnu, kas ne tikai labi izskatās, bet arī labi darbojas, Renginiopartneris.lt interneta veikals ir ideāla vieta, kur tādu iegādāties. Jūs atradīsiet tikai rūpīgi atlasītus, sertificētus bio kamīnus, kas nodrošina maksimālu drošību un ir izgatavoti no izturīgiem materiāliem. Tāpēc, lai arī kādu no tiem jūs izvēlētos, varat būt droši, ka, pareizi lietojot, tas ļoti labi pildīs savu funkciju. Protams, paturiet prātā, ka biokurināmais kamīnam ir jāiegādājas atsevišķi. 

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti