Kuras mēbeles patiešām būs kvalitatīvas un ilgmūžīgas?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Izvēloties mēbeles pasākumiem, ballītēm un banketiem, kvalitāte un izturība ir svarīgākie faktori līdzās estētikai. Šādas mēbeles ne tikai rada izsmalcinātību telpā vai vidē, bet arī nodrošina ilgmūžību un praktiskumu, kas ir svarīgi atkārtotai lietošanai, kā arī organizatoriem un saimniekiem. Šeit ir sniegti daži padomi un ceļvedis, kā tiešsaistē izvēlēties kvalitatīvas un izturīgas mēbeles. Mēs pievērsīsimies plastmasas un koka mēbelēm, jo tās ir visizplatītākās. Mēs apspriedīsim arī veselības un ergonomikas aspektus, jo tie var palīdzēt radīt brīnišķīgu vidi ballītei vai pasākumam.

Par plastmasas mēbelēm - kā noteikt kvalitāti?

Lai gan daudzi uzskata, ka plastmasa ir lēts un neilgtspējīgs materiāls, plastmasas mēbeles, īpaši tās, kas izgatavotas no augsta blīvuma polietilēna (HDPE), patiešām ir ļoti izturīgas un pat noturīgas pret sliktiem laikapstākļiem. Tāpēc tās bieži izvēlas izmantošanai ārpus telpām. HDPE ir pietiekami izturīgs, lai izturētu slodzi, un tajā pašā laikā nebaidās no lietus, vēja vai karstuma.

Kā atrast kvalitatīvas plastmasas mēbeles?

  • Plastmasas kvalitāte. Meklējiet mēbeles, kas izgatavotas no kvalitatīviem plastmasas savienojumiem, jo tās ir izturīgas un labi izskatās. Turpretī nekvalitatīva plastmasa neizskatās tik labi un ir vieglāk bojājama.
  • Konstrukcija. Pārliecinieties, vai mēbeles ir izturīgas konstrukcijas, ar stiprinātiem rāmjiem un UV starojuma izturīgu pārklājumu, lai novērstu to izbalēšanu un nolietošanos saskarē ar saules gaismu.

Uzturēšana

Plastmasa netiek uzskatīta par lipīgu materiālu. Vairumā gadījumu pietiek ar vienkāršu virsmas notīrīšanu no traipiem vai netīrumiem, taču, ja mēbeles paredzēts atstāt neizmantotas ilgāku laiku vai atstāt ārpus telpām, tās ir ieteicams pārklāt ar brezentu vai audumu.

Koka mēbeles - kvalitāte un kopšana

Koka mēbelēm, īpaši tām, kas izgatavotas no ozola, ķirša vai kļavas koka, piemīt elegance, šarms un skaistums, kas ir mūžīgs. Šiem koka veidiem ir raksturīga izturība un noturība pret noilgumu. Tomēr, no otras puses, augstāka cena un uzturēšanas prasības pastiprina vērtējumu, ka šis variants nebūs labākais risinājums ikvienam.

Kā atrast kvalitatīvas koka mēbeles?

  • Koksnes veids. Ja budžets atļauj, izvēlieties mēbeles no masīvkoka vai mitruma izturīga kompozītmateriāla vai saplākšņa. Svarīgi, lai āra konstrukcijas būtu izturīgas pret mitrumu un saules gaismu.
  • Konstrukcijas kvalitāte. Meklējiet kvalitāti, nevis kvantitāti. Ja mēbelēm ir salokāmā daļa, kvalitatīvi savienojumi un jauka, gluda apdare, kvalitāte var būt labāka garantija. Jebkuri āra mēbeļu defekti vai nelīdzenumi ir postoši, jo koksne ātri vien kļūs mitra, sapelējis, sapuvis vai pat parazītisks.
  • Apdare. Augstas kvalitātes apdare, piemēram, laba laka vai eļļa, pasargās koksni no ārējās iedarbības.

Uzturēšana

Šo mēbeļu virsma regulāri jānotīra no putekļiem un laiku pa laikam jānotīra un jāaizlīmē. Lai izvairītos no skrāpējumiem un traipiem, vienmēr izmantojiet galdautus (tas arī palielinās estētiku). Sargājiet mēbeles no tiešiem saules stariem un uzglabājiet tās vietā, kur mitruma līmenis nav pārāk augsts.

Metāla mēbeļu rāmji un furnitūra

Lielākā daļa kvalitatīvu mēbeļu var būt izgatavotas no metāla rāmjiem. Tie parasti ir izgatavoti no alumīnija un tērauda. Lai gan abi ir neticami izturīgi un spēj izturēt intensīvu lietošanu un visdažādākos laikapstākļus, alumīnija papildu priekšrocība ir tā, ka tas ir viegls un izturīgs pret koroziju. Savukārt tērauds, lai gan sver vairāk, izturības ziņā pārspēj alumīniju, un tāpēc ir ļoti stabils pat visnelabvēlīgākajos apstākļos.

Kā es varu zināt, kura metāla mēbeļu furnitūra ir kvalitatīva?

  • Biezums. Biezāks metāls padara karkasu izturīgāku, bet tas arī palielina svaru. Pievērsiet uzmanību līdzsvaram.
  • Pārklājums un apstrāde. Pārliecinieties, vai metāls ir pārklāts ar pret rūsu un koroziju izturīgu pārklājumu.
  • Konstrukcija. Pārbaudiet, vai viss ir labi piemetināts un vai mēbeles stāv stabili.

Uzturēšana

Mēbeļu metāla daļas ir salīdzinoši viegli kopjamas. Regulāra tīrīšana ar mitru drānu un maigu tīrīšanas līdzekli nodrošinās to lielisku izskatu. Svarīgi ir tikai apstrādāt un likvidēt jebkādus pārklājuma skrāpējumus vai šķembas, lai novērstu rūsēšanu. Uzglabāt sausā vietā.

Kurām mēbelēm ir vislabākās īpašības veselībai?

Arvien vairāk pircēju un lietotāju interesējas ne tikai par mēbeļu cenu vai estētiku, bet arī par to ergonomiku un piemērotību anatomijai un ķermenim. Pasākumu mēbelēm, uz kurām/līdz kurām/pie kurām/pie kurām cilvēki pavada ilgu laiku, jābūt pēc iespējas ērtākām.

Vienmēr meklējiet krēslus ar jostas balstu un polsterējumu. Izliekumiem jāatbilst mugurkaula anatomijai. Kombinējot krēslus un galdus, pārliecinieties, vai galdi ir ērtā augstumā un vai pie tiem var sēdēt un ēst pēc iespējas vairāk viesu. Ja galdiem ir regulējams augstums, tos var pielāgot dažādām vajadzībām.

Ļoti svarīgi ir arī augstas kvalitātes materiāli. Piemēram, koka mēbeles, kas apstrādātas ar produktiem ar zemu GOS saturu, ir drošākas iekštelpās un nekaitē gaisa kvalitātei. Izvēloties mēbeles, kas izgatavotas no ilgtspējīgiem materiāliem, tiek samazināta arī ietekme uz vidi un radīta veselīgāka vide.

Saistītie produkti