Kā tīrīt saulessargus?

Roberts | Produkcijas kvalitātes vadītājs

Āra saulessargi ir lielisks pirkums ne tikai viesnīcām, kafejnīcām vai klubiem. Tie ir arī laba izvēle tirgotājiem un tiem, kas vēlas izveidot mājīgu miera oāzi savā pagalmā, dārzā, terasē vai verandā. Saulessargi dārzam nodrošinās ēnu un kļūs par stilīgu dekora elementu. Tomēr, tāpat kā visas āra mēbeles vai priekšmeti, arī tie ir regulāri jātīra, lai saglabātu savu skaistumu un funkcionalitāti. Šajā rokasgrāmatā mēs aprakstīsim padomus, kā efektīvi un ērti tīrīt saulessargus.

Saulessarga sagatavošana tīrīšanai

Pirms tīrīšanas ir svarīgi sagatavot saulessargu. Vispirms pārliecinieties, ka saulessargi terasēm ir stabili un nav nopietni bojāti. Ja iespējams, noņemiet audumu no saulessarga rāmja, lai tīrīšana būtu vieglāka. Ja nav iespējams noņemt visu materiālu, pilnībā izlociet saulessargu un nostipriniet to, lai tīrīšanas laikā tas nekustētos.

Sāciet ar lielāku netīrumu noņemšanu. Ar mīkstu birsti vai rokas putekļu sūcēju uzmanīgi notīriet netīrumus, putekļus un lapas no saulessarga augšējās un apakšējās daļas. Tas palīdzēs izvairīties no netīrumu iekļūšanas dziļāk audumā, kad sāksiet to mazgāt.

Saulessarga auduma tīrīšana

Nākamais solis ir saulessarga materiāla tīrīšana. Ieteicams piepildīt spaini ar remdenu ūdeni un pievienot neitrālu mazgāšanas līdzekli vai speciālu mazgāšanas līdzekli, kas paredzēts āra audumiem. Izvairieties no balinātājiem vai agresīvām ķīmiskām vielām, jo tās var sabojāt audumu un izbalināt krāsas. Tīrīšanas process izskatās šādi:

  • Traipu tīrīšana: Ja ir īpaši traipi, izmantojiet birstīti vai drānu ar zipēm un viegli berzējiet netīrās vietas ar apļveida kustībām, lai tos “paceltu”. Ja traips ir noturīgs, ļaujiet mazgāšanas līdzeklim dažas minūtes iesūkties, pirms vēlreiz berzējiet.
  • Vispārējā tīrīšana: Lai rūpīgi notīrītu visu saulessargu, iemērciet mīkstu birsti vai sūkli ziepjūdenī un noskrubējiet visu virsmu. Tīriet pa daļām, sākot no augšas un virzoties uz leju. Lai nebojātu audumu, rīkojieties saudzīgi. Saulessargi kafejnīcām bieži ir pakļauti intensīvai lietošanai, tāpēc tiem nepieciešama rūpīgāka tīrīšana.
  • Skalošana: Pēc tīrīšanas mēs iesakām saulessargu rūpīgi noskalot. Izmantojiet dārza šļūteni, lai pārliecinātos, ka esat notīrījuši līdzekļa atlikumus, kas varētu piesaistīt netīrumus un izraisīt auduma sacietēšanu un elastības zudumu. Ja saulessargs ir noņemts, nomazgājiet abas tā puses.
  • Žāvēšana: Pirms saulessargu salocīt vai uzglabāt, ļaujiet tam pilnībā izžūt. Nelietojiet veļas žāvētāju, jo karstums var sabojāt audumu. Ja iespējams, pilnībā izlociet saulessargu un ļaujiet tam izžūt saulainā, bet vējainā vietā, kas novērsīs pelējuma veidošanos.

Saulessarga rāmja tīrīšana

Kamēr audums žūst, pievērsieties rāmja tīrīšanai. Lielie saulessargi bieži ir izgatavoti no metāla vai koka, un rāmim var sakrāties netīrumi vai pelējums. Metāla rāmjiem sajauciet neagresīvu tīrīšanas līdzekli ar ūdeni. Ar mīkstu drānu noslaukiet visu rāmi, īpaši pievēršot uzmanību locījuma vietām un mehānismiem, jo šajās vietās var sakrāties netīrumi, kas negatīvi ietekmē saulessarga funkcionalitāti. Nosusiniet ar mīkstu dvieli, lai novērstu rūsēšanu.

Koka rāmjiem izmantojiet maigu koka tīrīšanas līdzekli un izvairieties no pārāk mitra koka, jo tas var deformēties. Saulessargi terasēm ar plastmasas rāmjiem ir vieglāk tīrāmi – tos var notīrīt ar vieglu mazgāšanas līdzekļa un ūdens maisījumu. Ja traipi ir dziļi, pievienojatt šķidrumam ne daudz ēdamās sodas, lai radītu papildu tīrīšanas efektu.

Izmantojot šos padomus, jūs varēsiet saglabāt savu saulessargu ne tikai funkcionālu, bet arī vizuāli pievilcīgu.

Līdzīgi raksti

Saistītie produkti